Besplatni sajtovi za učenje jezika

 

50 languages – sajt koji nudi besplatno učenje 50 jezika. Kursevi su audio i moguće je izabrati jezik na kom će biti predavanja. Imate i srpski kao opciju, što je sjajno.

English online – sajt na kom je učenje engleskog jezika besplatno i odlično. Materijali za učenje nalaze se na sajtu, a na raspolaganju je i englesko-srpski rečnik. Kurs ima tri nivoa. Morate se registrovati.

Russian for free sadrži vežbe za početnike kao što su pismo ili igre za razvoj rečnika, ali i vrlo zahtevni zadaci. Tu su i fraze za turiste kada bude išli u Rusiju. Tu je i zbirka najčešćih fraza potrebnih turistima. 

Duolingo sam već preporučivala, pa slobodno probajte. Prati vaš razvoj i učenje jezika. Ako uživate u izazovima, zadajte sebi dnevni cilj i osvojite što više poena – srca.

Livemocha – lekcije na ovom sajtu su dostupne u 35 jezika i podeljene su prema ciljevima u pisanju, čitanju ili pričanju stranog jezika koji učite. Prevodi svih reči su na početnom nivou dostupni i na srpskom. Ovaj sajt možete koristiti i besplatno – preko osvojenih poena ili plaćanjem, mada se to stalno menja pa se nekad stalno plaća, jer treba da se pomučite da dođete do besplatnog korišćenja. Da biste stekli poene i besplatno učili strani jezik potrebno je da komunicirate sa drugim korisnicima i međusobno pomažete jedni drugima pa onda dobijate određeni broj besplatnih poena kako biste počeli sa lekcijama.

Babbel  je odličan za telefonsko učenje. Eto, toliko je napredovalo čovečanstvo da ti ništa i ne treba sem telefona. Možete naučiti 13 jezika: nemački, španski, francuski, italijanski, portugalski, švedski, turski, holandski, poljski, ruski, norveški, indonežanski, danski.

Openculture – Učite i o kulturi i o običajima, tako da je ovo jedan jako zanimljiv projekat.

Postoji još mnogo drugih sajtova i aplikacija pomoću kojih možete učiti strane jezike besplatno i tako organizovati sami svoj kurs francuskog, italijanskog ili kurs engleskog jezika. Zar nije to sjajno? Srećno sa učenjem.

 

Autor: 
Jovana Vilimonović

Dodaj komentar