Čistoća je pola uspeha

 

Bilo da dodirujemo ekran uređaja ili ga držimo uz uvo, vrlo lako je videti kako smartfoni vrlo brzo mogu da postanu pravo leglo bacila.

Telefon, tablet ili bilo koji uređaj koji stalno držimo sa sobom mora biti čist. To nije lako, ali nemojte koristiti tečnost za prozor iliti staklo. 

Bolje je da uzmete one krpice koje se koriste za naočare ili sočiva, to je pametnije rešenje, a efikasnije.

Neko koristi magičnu krpu, ona kao idealno čisti, ali ja to nešto nisam primetila, štaviše sve krpe ostavljaju trag. Pazite da ne bude previše vlažna krpa jer ćete lako doći do servisa mobilnih telefona.

Slušalice moraju da se čiste

Slušalice bi definitivno trebalo čistiti češće nego što to ljudi rade. Moja preporuka su slušalice koje ne idu u ušnu školjku, jer to nikako nije zdravo. Možete ove bolje staviti sada i prreko kape i da dobijete super ugođaj. Kao modni detalj su svakako odlične. 

Kako biste ih očistili, uklonite silikonske štitnike za uši i očistite ih toplom nasapunjanom vodom koristeći štapić za uši.

Pustite da se osuše i vratite na početno stanje.

Ako su slušalice napravljene od pene, onda uzmite čistu i vlažnu krpu, a ne vodu i sapun.

Takođe, proverite i metalnu mrežicu. Ako je i ona prljava, uklonite prljavštinu uz pomoć krpice.

Laptop

Ne koristite vazduh za izduvavanje prašine iz laptopa!!! To može samo ako imate desktop računar. Ovako možete najlakše oštetiti svoj računar.

Najbolje je da ga date u neki servis za čišćenje jer ništa drugo nije efikasnije.

Ako imate neke savete za čišćenje koji su efikasniji, podelite ih u komentarima. 

 

 

Autor: 
Jovana Vilimonović

Dodaj komentar