Sajt za oglase

 

Skoro svaki portal za oglase ima svoje individualne karakteristike.

Dizajn

Dizajn sajta je bitan. Bitno da je mobil friendly tj. da se sve vidi dobro na telefonu, laptopu, da možemo da ne sužavamo ekran. Ipak, mislim da nije neophodno to naglašavati u 21.veku u 2019. godini.

Korisnički nalog

Jako je bitno da korisnik može da postavi, izmeni i obriše oglas ili propratni tekst.

Mora da postoji dodavanje slika i videa. Navigacija sa kategorijama i potkategorijama.

Ukoliko korisnik ne može da se snađe, on odlazi sa sajta i kupovina se ne obavlja. Jako je važno da sve bude jasno, kratko, tačno.

Ukoliko izneverite korisnika jednom, neće se ponovo vratiti na sajt.

Baneri i slajdovi

Iskreno, ovo treba izbegavati ponajviše. Nema poentu nijedan baner, nijedan slajd. Razume se da to ljudi plaćaju, ali niko više na to ne klikće. Zato bi trebalo da ne zatrpavate sadržaj koji je koristan za korisnika nekim bespotrebnim detaljima. Sajt je kao jedna slika ili poster. Neka bude pregledno.

Dodatni moduli

Što se tiče dodataka možete da ubacite online prodavnicu ili deo za rezervaciju gledanja stana ili kuće za prodaju/izdavanje.

Možete dodati deo gde fotograf zakazuje slikanje stana, koje može biti uslužno ili u okviru prodaje stana iste agencije.

Povezivanje

Društvene mreže su jako važne za ovaj posao jer ako niste pozicionirali svoju firmu, agenciju ili samo oglas, nikako nećete moći da bilo šta prodate.

Facebook stranica, instagram profil, opis stana ili prostora i svi uslovi.

Što je bolja priča oko stana, pre će se realizovati željena akcija.

Zato, ako ne znate kako da napravite sajt, napišete oglas, angažujte nekog. Ako znate, primenite nešto što niste znali.

Što više slika, to bolje.

Želim vam brzu prodaju ili izdavanje stana, bilo da to radite samostalno ili preko agencija za prodaju nekretnina u beogradu.

Autor: 
Jovana Vilimonović

Dodaj komentar