Učenje jezika preko telefona

Već sam preporučivala neke aplikacije, ali evo još nekih za učenje jezika.

Learn a Language – Na ovom sajtu možete na školski način naučiti izabrani jezik, gramatiku i proširiti fond reči. Na engleskom je jeziku, pa je nezgodno ako ne znate engleski, a kako onda da ga učite. To je najveći problem svakako za sve ljude koji žele da uče engleski, a ne govore neki drugi svetski jezik. Osobe koje znaju, mogu da usavrše i engleski jezik, uporedo sa učenjem izabranog jezika.

Duolingo – Ova aplikacija se sastoji od više nivoa koji podstiču napredovanje. Aplikacija je koncipirana kao igrica, možete da dodajete prijatelje i da se takmičite sa drugima.

Neophodno je osnovno poznavanje engleskog jezika. Ukoliko želite da saznate koliko ste napredovali, na raspolaganju su vam i profesori. Prednost ovakvih sajtova je što učite koliko želite u toku dana. Takođe, postoji i aplikacija za mobilne telefone.

Ja sam učila preko nje turski i italijanski i odlična je.

Babbel – Preporuka je za sve kojima je jezik potreban u praktičnoj primeni. Postoji verzija  za mobilne telefone.

Možete učiti čak 13 jezika: nemački, španski, francuski, italijanski, portugalski, švedski, turski, holandski, poljski, ruski, norveški, indonežanski, danski.

Hi Native – Ovaj sajt je odličan za one koji žele da nauče jezik od izvornih govornika. Pomoću ovog sajta, možete pitati govornike tog jezika kako da pravilno izgovorite neku reč, da li ste dobro preveli rečenicu i slično. Pravi je izbor da usavršite dosadašnje jezičke veštine. Dostupna je i verzija za mobilne telefone.

Open Culture - Pored učenja jezika, na ovom sajtu možete i da upoznate stranu kulturu. Možete, čak i da gledate besplatno filmove, dokumentarce, besplatno čitate knjige i slično. Ako ste ljubitelji dokumentarca, ovde ih možete pronaći preko 200.

Memrise – Preko sto različitih jezika. Učenje uz pomoć zanimljivih kartica, da obogatite fond stranih reči. Uključuje i audio i video klipove.

Busuu – Korisna i zabavna aplikacija. Osim što možete naučiti kako pisati i pričati izabrani jezik, možete slušati i pričati sa korisnicima kojima je to maternji jezik. Na taj način, možete poboljšati stečeno znanje.

U ponudi imate 12 jezika: engleski, španski, italijanski, portugalski, turski, arapski, poljski, nemački, ruski, japanski i kineski. U ovoj aplikaciji imate i kvizove, interaktivne lekcije, kao i video chat, uz pomoć kojeg možete da komunicirate sa drugima.

Interpals je takođe sajt koji je odličan da odmah nađete izvornog govornika i da vežbate jezik. Obeležite sve što možete i lako ćete da nađete odgovarajućeg sagovornika.

Potreban vam je mobilni telefon ili tablet, laptop. Ako nemate odgovarajući uređaj, onda možete da izvršite prodaju mobilnog telefona, pa da kupite neki bolji preko koga ćete lako da instalirate aplikaciju i učite jezik. 

 

 

Autor: 
Jovana Vilimonović

Dodaj komentar